Sunday, August 14, 2011

tips pakai warna PASTEL

assalamualaikum readers, lovers and haters


Okay tak nak cakap banyak, just check it out !

PASTEL COLORS



penggunaan warna pastel dalam hiasan dalaman rumah
contoh-contoh warna pastel

contoh warna pastel



haaa kat atas tu semua contoh-contoh warna pastel. warna pastel nie lembut je. so bagi sesape yang kurang keyakinan diri nak pakai warna yang terang-terang, anda boleh pilih warna-warna pastel nie sebagai penyeri hidup anda (haha, macam xde kena mengena). bagi yang berkulit sawo matang, apa salahnya sekali sekala pakai warna pastel. jika betul caranya anda takkan kelihatan kusam okay! vintage lover memang layannnn warna-warna pastel nie..

TIPS-TIPS

  1. pilih aksesori berwarna hitam untuk dipadankan dengan warna pastel supaya anda kelihatan lebih 'vogue' seperti kasut, clutch, belt dan banyak lagi aksesori.
  2. pilih busana berwarna pastel yang ada 'bling-bling' sikit supaya anda tak kelihatan kusam dengan warna pastel yang lembut
  3. boleh dipadankan dengan warna pastel yang lain dalam satu busana, tapi pastikan anda memakai aksesori yang 'sparkly' untuk  mengelakkan dari kelihatan pucat dengan gabungan warna pastel tersebut
  4. bagi yang berbadan besar, pilihlah corak yang boleh membuatkan kamu kelihatan kurus
  5. bagi yang berkulit gelap, biru dan ungu lembut adalah warna yang paling ideal untuk kamu
  6. warna pastel mudah pudar jika dijemur di bawah cahaya matahari terlalu kerap



credit to : google


credit to : pastelina


credit to : pinky L


credit to : byket.biz
sekian

5 comments:

aisya said...

woahhh. suke wrne pastel <3 heee

cik mot said...

skrg ni ramai dah pakai kaler pastel kan.. bj2 pun byk jual kaler tu.. cantik.. thx tuk tips ni atun.. :)

Aziatun Ayub said...

aisya : saya sukaaa jugaakkkk

cik mot : kan gh trend vintage kn skg yana...

Ribena lalalaaa~ said...

cantik kan warne paztel....hehe

Aziatun Ayub said...

yup dear, cntik.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...